Po dlouhé době jsem si vzpomněl na webovou stránku Signály.cz. Příjemná stránka, pro lidi věřící i lidi z církve. Zde se mi líbí a zde jsem taky před několika lety působil. Než ale hledat moje staré amatérské články, zamysleme se nad tím, jak nás Bůh ovlivňuje a jaký pocit, jaká euforie a nadšení nás přepadne, když nám Bůh vstoupí do srdce a do našeho celého těla. Na zamyšlení a na přečtení mám zde krapet delší článek, nebo spíš příběh, který jsem před několika dny psal panu Ladislavu Heryánovi. Je to pro mně významný člověk a i když mi na moji zprávu odpověděl jen stručně v pár řádcích, moc si toho vážím. Dané ,,dílo'' je psané jenom pro něj, mějte pro to tedy soucit. V původním textu byla srdíčka a různí smajlíci, jak se to na šťastnou slohovku sluší, ale nechtěl jsem riskovat, že by se smajlíci z facebooku zde nějak znetvořili a ztížili vám tak čtení mých řádků panu Heryánovi. Toto dílo, tato práce panu Heryánovi je jinak dalším důkazem toho, jak z člověka může mluvit Bůh. Užívejte a prožívejte čtení dalších řádků a vnímejte, jak Bůh vstupuje i k vám.

Dobrý den, chci se s vámi o něco podělit. Včera jsem byl v domě Ignáce Stuchlého ve Fryštáku a bylo to naprosto úžasné. Všude ta nádherná salesiánská atmosféra, ta radost mladých, dětí, kněží! Tou radostí jsem nyní úplně plný a cítím, jak Bůh je v mé přítomnosti. Sedí vedle mě, je vlastně v mém srdci a raduje se se mnou, jak jsem po dlouhé době na sto procent šťastný! Po dlouhé době jsem opravdu plný radosti, žádný smutek, ani stres na mě netlačí. Po dlouhé době jsem opravdu plný víry a chce se mi zpívat, obejmout moji nádhernou přítelkyni, která si to snad i svaté místo se mnou prošla, chce se mi oslavovat Boha a jeho lásku ke mě a k nám, lidem! Bůh je dobrosrdečný, láska, naděje, pomáhá mi ve všech mých starostech, raduje se se mnou, když prožívám šťastné a radostné chvíle a do mého vztahu mi přináší svoji pokoru a nekonečnou lásku, která trvá! Díky němu jsem se naučil, že vztah není o sexu, že intimní styk je opravdu až po svatbě a se svojí milovanou slečnou to oba dodržujeme. Je to opravdu krásné, když se přijde na kouzlo té čistoty, té nekončící lásky, která nás posunuje vpřed, stará se o nás a o naši duši pečuje! Ty nádherné představy, které v hlavě nyní mám, se snad ani nedají popsat!! Vedle mě v pokoji sedí můj mrtvý taťka s dědou, potom Don Bosco, pan Stuchlý, Ježíš, Bůh, apoštolové, kolem létají andělé a hraje nádherná hudba ladící mým uším! Tak nádherný obraz, že ani největší mistři malíři ho nedokážou nakreslit a já ho vidím pouze tehdy, když zavřu oči a tu krásu si jenom představím. Dříve mě třeba smrt taťky moc trápila, ale dneska mě opravdu naplnila radost, Bůh do mě vstoupil a po zavření očí tu opravdu sedí všichni včetně mého taťky, který se jenom usmívá a já vím, že ho mám v srdci. Že se mnou prožívá každý okamžik a raduje se se mnou. Ten krásný zážitek, jak Bůh vstoupil do mé duše. 


Chtěl jsem se s vámi o tuto velikou radost podělit, snad se vám mé řádky líbily, vzpomněl jsem si na vás ve Fryštáku, když jste byl na jedné z malých fotek jejich velikého společenství . Jediné snad, co k tomu lze ještě dodat.. Já ho miluju!! Bůh je v mém srdci a já ho celého příjímám!! Ať vstoupí a je v mé duši, v mé mysli, v mém těle. Pokřtěný již jsem, ale dneska jsem opravdu zažil radost, jak Bůh do mne pronikl, jak do mne vstoupil a rozradostnil mou mysl.

Opět jsem napsal někdy pozdě, ale tohle se opravdu nemohlo nechat zaniknout.. Bůh je a já v něj ode dneška věřím klidně i na milion procent, když to pujde!! Děkuji mu za to, že se mnou je a že mi v životě pomáhá!

Tak doufám, že se vám mé řádky zalíbily, Bůh vás provázej, jste skvělý člověk!

Jony Hartmann, Salesiáni Pardubice